zaryazvane_jeniПочти всяка жена, почти веднаж в живота си, си е задавала въпроса „Защо той ме остави?” Безусловно, най-приемливото и лесно обяснение е, че мъжете искат невъзможното – идеалната жена, която денонощно изпълнява желанията им. Но дали наистина е така ? В повечето случаи вината, при раздяла, е споделена наполовина.


Но да видим най-честите причини, поради които мъжът изоставя жената

 

Foto: www.myshine.ru

• Жената става безинтересна. Независимо в какво отношение – в разговорите, в секса или друго. Мъжете търсят, ако не идеалната жена, поне тази, с която могат и да поговорят на всякакви теми, а и в леглото да има привличане. Разбира се, ако говорим за еднократна връзка, мъжът няма да пита за IQ- то на партньорката! Но, ако говорим за дълготрайни отношения, мъжете искат около себе си умна и интелигентна жена. Не е задължително тя да е по-умна от мъжа, или поне да не го показва, защото партньорът й ще развие чувство за малоценност. На кратко-добре е жената да може да бъде малко актриса – да се показва такава, каквато мъжът я харесва. В сексуално отношение, също трябва да има сходство и привличане. В противен случай-мъжът започва да наднича зад плета!


• Несходство в характерите. Зачестили пререкания, невъзможност за компромиси. Изходът е един-раздяла. Мъжът по природа обича да е лидер.Той очаква жената да отстъпи при конфликтни ситуации. По-нататъшния избор е неин – дали много държи на партньора си и ще бъде по-смирена, или подкрепя раздялата. Във всеки случай, ако нямате идеалната фигура и остър ум-не се залъгвайте, че мъжът ще направи всичко за вас! Той много по-лесно ще ви замести, отколкото вие него! Такава е демографската ситуация!


• Жената е несдържана и много експресивна. Едва ли има мъж, който иска да се черви, когато жената до него се държи неадекватно на публично място. Да живееш с такава жена, която всеки момент може да ти сервира непредсказуема ситуация – не си струва. Изводът- жени, контролирайте се!


• Миналото на жената. „Донжуанството” при дамите се назовава с нелицеприятни думи и не се приема добре в обществото. За това, сменяйки „спортно” партньорите си, помислете как това ще ви се върне след 30-те? Дали ще успеете да си намерите подходящ съпруг, ако за подвизите ви знаят и кучетата в града? Мъжете искат, ако не са първи, поне да не бъдат 51-ви. И, определено, не мечтаят всеки техен познат да е доста наясно с някои качества на съпругата  му. Извод-мислете за бъдещето си, в годините на полово съзряване. Младостта не е вечна!


• Жената ползва мъжа за „отдушник”. Не разказвайте подробно за всичките си мисли, тревоги, проблеми през деня. Споделянето е о.к., но трябва да е с мярка. Ако решите, посред нощ да звъннете на любимия, за да му напомните колко го обичате-как мислите, дали това няма да предизвика по-скоро раздразнение?! Не водете разговор за 15-ия си чифт обувки, купени на сметка или за намаленията в поредния МОЛ, които сте уцелили. При тези разговори, бъдете сигурни, че когато звъннете, мъжът отсреща ще изкриви физиономия! Извод-между приятелката и партньорът ви, има съществена разлика!


• Жената престава да се грижи за себе си. Не можете да разчитате, че мъжът спира да обръща внимание на външния ви вид, след като вече живеете заедно. Ако той се е запознал с хубава дама, с талия на оса, дълги, стройни крака, а сега се събужда до нещо преобладаващо  рубенсово – естетическото му чувство ще заработи против вас. Извод-грижете за себе си. Правите го и за самата себе си, не само заради партньора си!


• Жената използва мъжа като „касичка”. Мъжете обичат да ухажват и се грижат за жената. Те с радост ще ви заведат на хубава вечеря, ще ви купят цветя и бижута, ще ви предложат романтична екскурзия. За това не искат много – любов и уважение. Ако мъжът забележи, че започвате да го третирате, като кредитна карта и се отплащате със заучен секс, без чувства, скоро ще му омръзнете и ще ви остави. Извод – бъдете умерени, съхранете  любовта към половинката си и му я показвайте! Не го превръщайте единствено  в банкова сметка!


• Жената много откровено започва да намеква за брак. Някои дами дори стигат до там, да забременеят, за да ускорят нещата. Но, ако на този етап, мъжът не е готов за брак, действията ви могат само да объркат, а не да оправят нещата. Помнете, че брак по принуда не е щастлив и дълъг!


• Жената изневерява. Мъжът може да прости много неща, на практика почти всичко, освен едно – изневярата! Ако това се случи и съпругът ви разбере, изходът е един-развод. За да изневерите, може би в брака ви нещо не върви. По-добрият вариант е да се разделите, преди мъжът ви да разбере за изневярата. Дори от юридическа гледна точка.


• Жената започва да печели повече от мъжа. Ако за мъжът по-доброто заплащане е напълно естествено положение, благодарение на което се самоутвърждава в живота,то за някои жени това е болезнена самоцел. Успявайки, такава жена започва непрекъснато да натяква за това си превъзходство. Естествено, това не прави мъжа щастлив и той започва да си мисли за друга жена. Извод-ако сте започнали да печелите повече от мъжа си, бъдете мъдри. Мислете как се държите, какво правите и какво говорите. Не упреквайте мъжа си, не развивайте у него чувство за малоценност, разбира се, ако държите истински на връзката си.


Видно е, че тези причини за раздяла са от гледна точка на мъжката половина на човечеството. Така че – направете си изводи, красавици!